Nagysebességű internet saga – újabb kör – Frissítve

Frissítés (2019. február 1.):

A Polgármesteri Hivatal is szívére vette végre az ügyet, és elkezdett utána járni. Az eredmény a település honlapján olvasható.

Gyorsan dolgoznak a Dr. Palkovics László felügyelete alá tartozó Innovációs és Technológiai Minisztériumban, kár, hogy a sebesség a minőség rovására megy.

Augusztus másodikán másodszor írtunk a nagysebességű internetelérés lehetőségéről. A minisztériumnak feltett kérdésünkre ma megérkezett a válasz:

A “GINOP-3.4.1-2015 – Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” című projekt pályázati felhívás első körében az Ön által megjelölt település Óbarok (illetve Nagyegyháza településrész) nem szerepelt. E település esetében tehát ezen projekt keretében a Key Telecom Kft. nem végez hálózatfejlesztést. A pályázati felhívás a Bicskei járásban Bicske, Csabdi, Gánt, és Mány településeket érintette.

Tájékoztatjuk azonban arról, hogy fent említett pályázati kiírás harmadik körében már szerepel Óbarok település. Amennyiben valamely szolgáltató pályázatot nyújtott be ezen település hálózatfejlesztésére, és ez a pályázata eredményesnek is bizonyul, megkezdődhetnek  a szélessávú infrastruktúra bővítés munkálatai.

(Kiemelés tőlem.)

Kicsit elszomorodtam, mert ellentmondást vélek felfedezni a tavaly szeptemberben adott és a mostani válasz között, hát rögtön meg is kértem dr. Takáts Emesét, az Infokommunikációért Felelős Helyettes Államtitkárság Infokommunikációs jogi referensét, hogy oldja fel dilemmámat:

Tisztelt Takács Emese!

Köszönöm válaszát.

Mivel kollégái – úgy tűnik – nem tették meg, szeretném tájékoztatni, hogy eredeti kérdésem (amit 2017. szeptember 24-én tettem fel) a következőképpen szólt:

“Kérem tájékoztatásukat, hogy az ütemterv szerint a Bicskei járás területén, Óbarok községben mikorra várható az optikai hálózat kiépítése és a nagysebességű internetkapcsolat megvalósulása.”

Erre kaptam Kneisz Ferenc úrtól azt a választ, hogy

“A pályázat keretén belül Óbarokra optikai körzethálózat épül.
A Key Telecommal a szerződés hatályba lépett, a szerződés alapján a kivitelezés megkezdhető, a várható befejezés és üzembe helyezés 2018. júliusa.
A településen a Magyar Telekom saját forrásból megvalósított újgenerációs hálózat építését vállalta, 300 végponttal.”

Mivel az Önök válaszai lényegükben térnek el, kérem, hogy egyeztessenek, kinek helyesek az információi, és azegyeztetés eredményéről tájékoztassanak.

Településünk lakosságának elege van abból az áldatlan helyzetből, hogy az internetszolgáltatást csak lassú, megbízhatatlan vezeték nélküli kapcsolaton tudjuk igénybe venni.

Ha megérkezik a válasz, frissítjük a cikket.

Megjegyzések a Facebookról