Választunk

Április 8. Mahália, Radamesz, Valter, Zselyke, Júlia, Dénes, Lídia, Marietta, Mária névnapja. Az országgyűlési választások napja.

Békés országokban a választás ünnep. A demokrácia ünnepe. A választópolgárok elsétálnak (vagy autóznak) a szavazókörökhöz, megfontolásuk alapján leadják szavazatukat, majd beülnek barátaikkal, ismerőseikkel egy pubba, kocsmába, kávéházba – ki-ki ízlése szerint. Másnap az élet megy tovább: a szomszédokat, lakótársakat nem politikai nézeteik alapján ítélik meg. Mert van egy közös cél: menjen jobban az országnak. És mindenki ezért a közös célért dolgozik, legfeljebb a módszerek különböznek.

Ma felkerekedünk, elsétálunk a szavazókörökhöz, megfontolásunk alapján leadjuk szavazatunkat, közben lopva méregetjük egymást: vajon a másik kire szavazott? Nem lenne jó egy olyan országban élni, ahol ez mindegy? Ahol nem ellenségeket keresünk, hanem építünk?

Kerekedjünk ma fel, sétáljunk el a szavazókörökhöz, adjuk le szavazatunkat megfontolásunk alapján, utána emelt fővel, büszkén sétáljunk tovább; tudva, hogy a lelkiismeretünk szerint szavaztunk, és hiszünk abban, hogy szavazatunk által jobb lesz az ország!

Megjegyzések a Facebookról