Jobbra fordult a sorsa

Néhány nappal ezelőtt egy szörnyű körülmények között élő kutyáról érkeztek fényképek az Óbarokinfo Facebook oldalára. Az oldal egyik szerkesztője, e sorok írója, másnap el is ment megnézni a kutyát.

Amit látott és tapasztalt, arról tanúskodott, hogy bár a gazdája szereti a kutyát, de egyszerűen nincsenek meg az anyagi lehetőségei arra, hogy a minimális szükségleteit kielégítse.

Szűkös mozgástér, időjárás ellen védelmet nem nyújtó, háznak nagy jóindulattal sem nevezhető valami, aljként átnedvesedett, átfagyott ruhadarabok.

Látható volt, hogy azonnali beavatkozásra van szükség. Ehhez az Etyeki Állatvédő Egyesület nyújtott segítséget, tőlük kaptunk szalmát, tápot, vezetőjükkel a szél ellen valamelyest védetté tettük ólját.

Egyértelmű volt, hogy ez csak átmeneti megoldás, hiszen a gazdának sem a tisztességes élelmezésre, sem a szükséges oltások beadatására nem volt anyagi lehetősége. Így hát ma a kutya átmenetileg az etyeki menhelyre költözött, ahol tisztességes körülmények között tud magára szedni néhány kilót, amíg el nem jön érte az a gazdi, aki kutyához méltó körülményeket tud neki teremteni.

Kérünk mindenkit, hogy ha kutyájának ellátására nincs módja, vagy tud olyan kutyáról, amelyiknek segítségre van szüksége, jelezze nálunk, vagy a monostory@gmail.com e-mail címen! A kutya kiemelése és menhelyen elhelyezése csak végső megoldás.

Megjegyzések a Facebookról