Hírsorozat – M1 felújítás

Az elmúlt napokban-hetekben annyi esemény történt, hogy meghaladják egy bejegyzés terjedelmét, ezért hírsorozatot indítunk, amelyben cikkenként egy-egy közérdeklődésre számot tartó dologgal foglalkozunk.

Az M1-es autópályán mindkét irányában, naponta burkolatjavítást végeznek. Zsámbék és Tatabánya között a külső sávban kialakult burkolathibák miatt több helyen is 80 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be.

Az M1 autópályán folyó javítási munkák miatt állandósultak a torlódások, amit az autósok – érthető módon – nem néznek jó szívvel, és próbálnak elkerülni. Az elkerülésre az 1-es út adja magát, azonban az élelmesebbje felfedezi magának az Óbarokon és Nagyegyházán is átvezető 8101 számú utat is. Ennek három következménye van:

  1. Mindkét településen megnövekszik az átmenő forgalom, ami veszélyezteti a járdával nem rendelkező szakaszokon a gyalogosközlekedést, és az úton átkelést is.
  2. A megnövekedett forgalom felgyorsítja az út állapotának romlását (tegyük hozzá: már mostani állapotában is volna mit javítani a minőségén…)
  3. A 8101-es út és az 1-es főút kereszteződésében megnehezíti az áthajtást Bicske felé, és a kikanyarodást Budapest felé. Naponta alakulnak ki balesetveszélyes helyzetek.

A következmények csökkentése érdekében a polgármester találkozót kezdeményezett a közútkezelővel, és a következő javaslatokat teszi:

  • Óbarokon legyen kialakítva két kijelölt gyalogos átkelőhely, ahol a KRESZ szerint a gyalogosnak feltétlen elsőbbsége van.
  • A 8101-es út és az 1-es főút kereszteződésénél épüljön ki körforgalom! A biztonságos áthajtást és kikanyarodást elősegítő körforgalom megépüléséig legyen kihelyezve 60km/h sebességkorlátozó tábla az 1-es úton, mindkét irányból!

A sorozat következő cikkében az óbaroki temető ügyeivel foglalkozunk.

Megjegyzések a Facebookról

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Hírsorozat – Óbaroki temető – Óbarokinfo
  2. Hírsorozat – Közösségi élet – Óbarokinfo
  3. Hírsorozat – Környezetünk – Óbarokinfo
  4. Hírsorozat – Infrastruktúra – Óbarokinfo

Comments are closed.