Hírsorozat – Közösségi élet

Az elmúlt napokban-hetekben annyi esemény történt, hogy meghaladják egy bejegyzés terjedelmét, ezért hírsorozatot indítunk, amelyben cikkenként egy-egy közérdeklődésre számot tartó dologgal foglalkozunk.A sorozat első részében az M1 autópálya felújításával kapcsolatos hatásokkal foglalkoztunk, a második részben az óbaroki temetővel kapcsolatos híreket osztottuk meg.

A közelmúltban az önkormányzat három, kilencvenedik évét betöltött lakosnak ajándékozott 20.000 forintnyi összeget. Egyikük az ajándékot felajánlotta a templom rendbe tételére, hozzátéve, hogy hajlandó további összeggel is kiegészíteni.

Régi gond Nagyegyházán a faluház nyílászáróinak és vizesblokkjának állapota. A tavasz folyamán – úgy tűnik -, végre ez is megoldódik. Egy vállalkozás szeretne letelepülni, amelyik vállalta a szükséges munkák elvégzését. Ha mégsem válik ez így valóra, az önkormányzat elvégzi a feladatot.

Szintén tavasszal kerül sor Nagyegyházán a közösségi ház udvarának rendbetételére, a bozótos rész rendezésére.

Óbarokon LEADER pályázat keretében tervezi az önkormányzat a sátor helyére faszerkezetes, közösségi tér céljaira használható épület létrehozását. A tető alatt majd elhelyezett falu kemencéje, sütögetőhely, padok és asztalok mindenki számára hozzáférhető lesz. A sátor a jelenlegi focipályához költözik, a költöztetéssel egy időben területrendezés is fog történni.

A település nyert a (még az előző polgármester idején) beadott pályázaton, egy 11×11 méteres szabadtéri edzőpark épülhet, ennek helye is a focipályánál lesz.

Az eddigiekből is látszik valamelyest, hogy a beruházások befejezése után a település új rendezvényközpontja a jelenlegi futballpálya területére kerül át.

Megjegyzések a Facebookról