Falunap előzetes

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül Óbarokon a búcsú, szeptember 9-én.

A részletes programot a jövő héten mindenki kézhez kapja. A búcsú megszervezéséhez az önkormányzat kéri, hogy a lentebb felsorlt programokon a részvételi szándékot az Önkormányzatnál személyesen vagy telefonon jelezzék.

Főzőverseny

Az elkészítendő étel: gulyás – bármilyen változatban (pl. babgulyás, gulyásleves, csülkös gulyás, alföldi gulyás, stb.). A főzéshez szükséges alapanyag-hozzájárulást a hivatalban lehet átvenni, felhasználásáról később számlát kell benyújtani.

A támogatás összege 5.000.- forint / csapat.

Kispályás focibajnokság

A szervezők 5+1 fős csapatok jelentkezését várják. A csapatok összeállításánál feltétel, hogy a csapatokban legfeljebb 2 fő nem óbaroki vagy nagyegyházi lakos lehet tag. Kérjük, hogy a további egyeztetésekre minden csapatban jelöljenek ki egy fő csapatkapitányt!

Tombolasorsolás

A búcsún tombolasorsolás is lesz, amelyre a szervezők várják tombolatárgyak felajánlását helyi lakosoktól és vállalkozásoktól egyaránt. A felajánlott tombolatárgyakat szíveskedjenek az önkormányzatnál leadni! A tombola teljes bevétele a Kisvakond Óvodát gazdagítja.

Legtisztább porta

Az önkormányzat meghirdeti az Óbaroki és Nagyegyházi Legtisztább Porta versenyt, melynek keretében a legszebb és legtisztább udvarokat díjazzák. A versenyre (akár fényképek mellékelésével) a hivatalban lehet jelentkezni.

Kisállatsimogató, “őszi sarok”

A szervezők szeretnének berendezni egy kisállatsimogatót, amelyhez kis bálákat, kukoricaszárakat, napraforgót várnak. A bálákat, egyéb berendezési tárgyakat a rendezvény után természetesen visszaadják.

Legszebb őszi gyümölcsöstál

Megválasztjuk Óbarok és Nagyegyháza legszebb őszi gyümölcsöstálját! A gyümölcsöstálakat szíveskedjenek a focipályára hozni, ott kerülnek értékelésre a búcsú napján. A szervezők minél több lakostól kérnek gyümölcsfelajánlást, hogy gyermekeink napközben egészséges ételeket is ehessenek!

Önkéntes munkák

A szervezők és az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy aki munkájával támogatná a búcsú megrendezését, az szíveskedjen eljönni az augusztus 30-án, szerdán, 18 órakor tartandó megbeszélésre, az önkormányzat nagytermébe.

Megjegyzések a Facebookról