Hillebrand Dóra bemutatkozik

Korábban felhívást tettünk közzé a polgármester-jelöltek részére, hogy juttassák el hozzánk bemutatkozásukat. Elsőként Hillebrand Dóra tett eleget kérésünknek, bemutatkozó levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük. Várjuk a többi jelölt levelét is!

Hillebrand Dóra vagyok, 20 éve élek családommal Óbarkon, és itt szándékozunk maradni.

Férjem informatikus, négy gyermeket nevelünk. Talán Miklós fiam időjárás állomását többen ismerik önök közül.

A 90-es évek végén kezdtem szerepet vállalni a falu életében, kirándulásokat, gyermeknapot, bálokat szerveztem. Előfordult, hogy a falu fiataljai a nappalinkban tanulták a báli keringőt.

2002-től, 2007-ig a Művelődési Ház és Könyvtár vezetője voltam. Ügyelve a két település egyensúlyára, Nagyegyházán is kialakítottunk egy Teleházat. Néhány programot felsorolnék, amivel gazdagítottuk a falu életét: angol-német nyelvoktatás, a bicskei zeneiskola kihelyezett furulyatanszéke, szövőkör, néptánc, bálok, falunap, színházi előadások, rengeteg kiadvány, képeslap, nyertes pályázatok, stb. Kevés pénzből is lehet sokat alkotni.

Óbarkon megszerveztük és elértük, hogy kiépüljön, a vezeték nélküli mikrohullámú lakossági internetet szolgáltatás, majd 2006-ban Nagyegyházán én, pár helyi lakos segítségével.

A könyvtár falai között született meg a gondolat, hogy szeretnék egy német nemzetiségi önkormányzatot létrehozni, ami segítené a művelődési ház, az óvoda, és a nyugdíjas klubok programjait. A művelődési ház ugyan megszűnt, de óvodánk nemzetiségi óvodaként működött, és a falu gyermekei már óvodában ismerkedhettek a német nyelvvel, nyugdíjas klubjaink pedig kellemesebb anyagi háttérrel működhettek a német nemzetiségi kisebbségi önkormányzat jóvoltából, több jutott programok szervezésére.

Problémának érzem, hogy Bécsbe előbb érnek a gyerekeim kerekesszékkel, mint Bicskére.

Ha tudunk közlekedni, választhatjuk a jobb állást, gyermekeink a jobb iskolát, a nyugdíjasok eljutnak a boltba, az orvoshoz. Nemcsak a 20 éve fontolgatott buszfordulóra van szükségünk, hanem egy körforgalomra az 1. számú főútnál. Ez az egész a kistérségnek is előnyére válik. Terveim közt szerepel a falubusz megvalósítása is.

Tudjuk, hogy szükség van fejlesztésekre, földkábeles internetre, csatornára, járdára. Figyelembe kell venni a lakosság anyagi terhelhetőségét. Beszélgetéseink során önök azt fogalmazták meg, hogy olyan önkormányzatra és polgármesterre van szükségük, aki nemcsak választások előtt keresi fel önöket. Folyamatos kapcsolattartással, az itt élők igényeinek figyelembe vételével, közösen kell, építsük falunk jövőjét.

Kérem, tiszteljenek meg bizalmukkal!

Megjegyzések a Facebookról