Fenntarthatósági Fórum

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ma tartotta meg Óbarokon, a polgármesteri hivatal nagytermében a címben szereplő rendezvényét.

Az érdeklődés még gyérnek sem volt mondható, hiszen a polgármesteren és két hivatali dolgozón kívül velem együtt még ketten voltak kíváncsiak arra, hogy hogy sikerül összeegyeztetni a humán közszolgáltatások hatékonyságának növelését a fenntarthatósággal. Hogy hogyan jönnek ide a humán közszolgáltatások?

A fórum plakátja az EFOP-1.5.2-16 kódszámú, Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című pályázati felhívásra hivatkozik, amiben tüzetes átböngészés után sem találtam fenntarthatóságra, energiahatékonyságra utaló jelet. Nem is nagyon volt erre lehetőség, hiszen a pályázat kódja az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programra utal.

Mindeközben az említett Kft. honlapjáról kiderült, hogy Óbarokon 2019. március 31. előtt már volt ilyen fórum, 20 résztvevővel.

Sőt, 2019. március 31-ig 5 alkalommal kerültek megrendezésre ökokörökkel kapcsolatos képzések és előadások, összesen 99 fő részvételével – ebből 47 fő az óbaroki rendezvényen.

Lehet, hogy a memóriám már nem a régi, de én nem emlékszem ilyen eseményekre. Mindenesetre, ha valaki hallott róla, hogy voltak ilyenek, vagy részt is vett rajtuk, esetleg aláírta a jelenléti ívet, kérem, jelezze, és mesélje el, miről maradtam le.

Utóirat: a fórum során jelenléti ív nem járt körbe, pedig a pályázati rendezvényeknek ez kötelező darabja…

Frissítés

A poszt megjelenése után nem sokkal megszólalt a telefonom, és némi további információhoz jutottam. A telefonáló elmondta, hogy a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. az elmúlt két év alatt ezzel együtt négy hasonló fórumot tartott, amelyeket többször nem hirdettek meg nyilvánosan, és csak a meghívott célközönség vett részt rajtuk. A célközönség pedig a civil szervezetek voltak; rajtuk kívül az önkormányzat dolgozóinak kötelező volt a részvétel. Minden esetben a szervező határozta meg az előadások dátumát és időpontját, az önkormányzatnak nem volt beleszólása.

(Az Óbarokon működő egyik civil szervezet alelnökeként az elmúlt két évben egyszer sem kaptam értesítést, és nem szereztem tudomást ilyen rendezvényről.)

Megjegyzések a Facebookról