Mi lesz az internettel?

Tavaly szeptemberben megkérdeztük az akkori Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy községünkben mikorra várható az optikai hálózat kiépítése és a nagysebességű internetkapcsolat megvalósulása. Az akkor kapott válasz szerint mára megvalósult.

Ebből az egyszerű ember nem vesz észre semmit, így volt ezzel Facebook oldalunk egyik olvasója is, aki megkérdezett, hogy most akkor mi is van?

Kérdése ismét felcsigázta érdeklődésünket, ezért három e-mailt indítottunk útjára:

Egyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium utódjának, az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak:

Hivatkozva korábbi levélváltásunkra, tájékoztatom, hogy Óbarok és Nagyegyháza községekben a hálózat kiépítése még meg sem kezdődött.

Ismételten kérem tájékoztatását, hogy a Key Telecom a honlapján is (http://key-telecom.hu/?page_id=62) közzétett GINOP-3.4.1-15-2016-00062 pályázat elnyerésével járó kötelezettségeit mikor fogja teljesíteni?

Számon kérték-e a pályázaton megítélt 143.145.145.- Ft sorsát?

Egyet a Key Telecomnak:

Kérem tájékoztatásukat, hogy a GINOP-3.4.1-15-2016-00062 azonosítójú projektet mikor tervezik elkezdeni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól tavaly kapott tájékoztatás és honlapjuk szerint is, már készen kellene lennie.

Egyet pedig térségünk országgyűlési képviselőjének, Tessely Zoltánnak:

Tisztelt Tessely úr!

Tájékoztatásul megküldöm Önnek a volt Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal folytatott e-mail váltásomat.

A minisztérium válaszában említett Key Telecom honlapján a projekt tervezett befejezési dátumaként 2018. augusztus 10. szerepel.

Mivel Óbarok és Nagyegyháza térségeében mostanáig egy kapavágás sem történt (tudomásom szerint máshol is hasonló a helyzet), véleményem szerint a hátralévő nyolc napban a 300 végpont nem fog kiépülni.

Kérem segítségét, hogy mozduljon valami ebben az ügyben, és a Bicskei járásban élők is hozzájuthassanak a megbízhatatlan mikrohullámú csatlakozás helyett korszerű, nagysebességű internetkapcsolathoz.

Amint érkeznek a válaszok, a kérdésre visszatérünk.

Megjegyzések a Facebookról

1 Trackback / Pingback

  1. Nagysebességű internet saga – újabb kör – Óbarokinfo

Comments are closed.